Gaustatoppen

OM MEG

Skrevet 26.mar.2011 kl. 19:41 i kategorien Blogg - 0 kommentarer - Del med andreI dag har jeg vært på Gaustatoppen! Jeg har fulgt med på værmeldingen hele uken, og det har hele tiden vært meldt fantastisk toppturvær: lite vind og mye sol.

Yr.no innfridde til de grader. Jeg og ei venninne fra Harstad (som for anledningen kom bussende fra Oslo) kjørte opp til Rjukan i går. Vi fant oss en teltplass, bålet litt og ventet på dagen i dag. Når vi våknet i dag morges var himmelen blå, sola stått opp og ikke et vindpust i lufta. Etter en kjapp frokost satte kursten mot Gaustatoppen.

Jeg hadde selvfølgelig ikke klart å huske trugene til turen opp (jeg var selvfølgelig tilfreds med å pakke snjofjola). Det viste seg dog ikke å by på store problemer. Med 14 kalde og tidligere mildvær var snøen hard nok til å gå på skoene hele veien opp. Vel oppe møtte vi en haug turglade mennesker. Kvikk Lunch og kaffe ble konsumert i sola med utsikt over 1/6 av Norge (!). Så kom utfordingen - turen ned.

Etter gårdagens tragiske ulykke ved Gaustatoppen var vi ganske så konservative i vårt rutevalg nedover. Som du ser på kartet under (grønn rute) endte vi opp med å kjøre ned Langefonn. Nedkjøringen var ikke særlig mye å skryte av. Hardt og isete! Men noen svinger fikk vi da satt.Nå er vi hjemme i Porsgrunn. Jeg ender med å konkludere at jeg skal tilbake. Når snøen er bedre!

KOMMENTARER

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits