Dypet

OM MEG

Kafe og START

Skrevet 26.jan.2011 kl. 00:09 i kategorien Dypet - 1 kommentar - Del med andre

Har jobbet på studentkafeen i dag. Etter en vannskade på studenthuset har vi i dag lånt et lokale på skolen, nemlig Kafe Mentor. Det var en koselig samling folk, som vanlig. Hele den "vanlige" gjengen var der + et par nye innslag (ihvertfall for meg). Det hadde vært sykt om det en gang kom masse nye folk på kafeen. Tror vi må til å promotere en dag.

En annen kul ting som har skjedd i dag er at jeg har blitt invitert til START-kickoff i Oslo til helga. Start Norge er en organisasjon av og for studenter som ønsker å "tilby studenter i store deler av landet et tilbud når det gjelder arrangementer og events angående innovasjon og entreprenørskap." Sjur som går andre året her i Porsgrunn har planer om å starte opp en avdeling her i Porsgrunn. I forbindelse med det er det arrangert en tur til Oslo for å ta del i KiCKOFF for deres Venture Cup. Venture Cup er norges største forretningsplankonkurranse med regionale og nasjonale finaler. Gleder meg til å dra til Oslo, og det blir spennende å se om vi klarer å starte en lokallag her i Porsgrunn.

Et innspill i klimapolitikken

Skrevet 10.des.2010 kl. 21:28 i kategorien Dypet - 0 kommentarer - Del med andre

Da var skoleuka over. Sitter hjemme på hybelen og har akkurat brukt den siste timen på å se på en dokumentar på NRK  Web-TV om planlagt foreldelse. Jeg anbefaler virkelig at du tar en titt på programmet. Det vil dessverre bare være tilgjengelig fram til 14.12, så vær rask.

Sjekk den ut her

Visste du at produsenter senker levetiden til produkter for å kunne selge mer? Visste du at det har pågått i nesten 100år? Vi mennesker er dumme! Ta en titt på dokumentaren.

Operativ optimal innetemperatur

Skrevet 09.des.2010 kl. 20:54 i kategorien Dypet - 0 kommentarer - Del med andre

Rar tittel? Litt rart at jeg legger ut min TREDJE bloggpost idag? Her er greia: Jeg sitter på hybelen, varmeovnen står på. Jeg ser på termometeret... 25 grader. Ikke bare sløser jeg med verdifull energi, jeg serverer meg selv på et sølvfat for potensielle ulykker:

David Wyon har altså funnet ut at OPTIMAL OPERATIV INNETEMPERATUR er på 21 grader. Jeg har nå 25. Det betyr:

Satser på rørlighet og lite prestasjon. Det underligste med grafen må være at kvinner ikke er like følsomme for høye temperaturer som menn. Merkverdig.

Uansett, nå er det årets siste KRO-kveld! SHOW!

Og, forresten, kilde.

Enda mer læring! "The talk"

Skrevet 28.nov.2010 kl. 19:59 i kategorien Dypet - 0 kommentarer - Del med andre

Starter dagens innlegg med denne videoen om "The talk", sexpraten foreldre har med sine barn:

Fantastisk gøy, og lærerikt!

Så, en liten oppdatering siden sist. Quizen gikk strålende. Andreplass, heder og ære! Helgen har gått med på å gjøre skolearbeid. Onsdagen drar jeg til Geilo, så på grunn av det må jeg få gjort unna en del skolearbeid. Første eksamen tirsdag i neste uke. HOLYCRAP!

Og, forresten, jeg har enda ikke kommet på et godt nok ord for "binge drinking", selv om flatfylla kanskje er mer dekkende enn fylla. Flatfyll er tross alt fyll med intensjon om å "ta'b helt ut".

Utvida ordforråd!

Skrevet 25.nov.2010 kl. 20:02 i kategorien Dypet - 0 kommentarer - Del med andre

Inspirert av

land.blogg.no/1290615780_hmm.html">Irene Bjørkes innlegg i går som omhandlet et nokså avansert fremmedord, nemlig Onomatopoetikum (les bloggen hennes for å finne ut hva det betyr), ble jeg inspirert til å skrive om et begrep jeg har lært meg i dag .

Begrepet er engelsk og inneholder to ord: "binge drinking". Wikipedia definerer begrepet som "...the modern definition of drinking alcoholic beverages with the primary intention of becoming intoxicated by heavy consumption of alcohol over a short period of time."

Det som er litt interessant er at vi her i Norge ikke har noe godt ord for denne aktiviteten (jeg kommer iallefall ikke på noe). Vi har ikke et eget begrep som beskriver akkurat det samme. Selv om "fylla" er nokså dekkende, er det ikke helt det samme. Man kan jo tross alt "ramle på fylla", som igjen betyr at det ikke er intensjonen. "Fylla" er bare en tilstand... Kan grunnen til at vi ikke har et eget begrep for det rett og slett være fordi "drikking" rett og slett betyr det samme som "binge drinking"? Det er hvertfall slik at man må spesifisere det om man skal drikke uten å blir apefull... hmm..

til ettertanke...

Flere innlegg

Arkivet

Januar 2011
Desember 2010
November 2010
Oktober 2010

Kategorier

Blogg
Dagliglivet
Dypet
Film
Juletremysteriet
Skole
Sniksjølpromotering
Studenttips

OM MEG

Bilde av meg Navn:
Hjemsted:
Alder:

LINKER

Mailinn Mathiesen Nguyen || Irene Bjørke || Marius Thomassen || Randa Hamadi || Silvio Malevez || Veronica Staalen
hits