mars 2011

OM MEG

Skolemodus!

Skrevet 31.mar.2011 kl. 19:27 i kategorien Blogg - 2 kommentarer - Del med andre

Ja, jeg er faktisk tilbake i skolemodus!Grunnen er matteprøve i morra. Etter endel annet styr i det siste var det på tide med et skikkelig mattemaraton. Nå har jeg funnet roen og klokka er ikke åtte på kvelden enda. Ser ut til at det blir en fin kveld uansett.

I går leverte vi søknad om å bli tatt opp som trainee-lag i Start. Prosessen har gått tregt, men nå er det bare å vente på at vi blir akseptert så vi kan komme igang med rekruttering av medlemmer og planlegging av arrangementer. Sånn det ser ut nå blir første store arrangement her i Porsgrunn tidlig på høstsemesteret. Dette skal bli bra!

Hmm.. kanskje jeg skal labbe avgårde til kroa nå.. :D

Det nye SiG-styret

Skrevet 30.mar.2011 kl. 00:15 i kategorien Blogg - 2 kommentarer - Del med andreJa, da var vi igang! Ut med det gamle, inn med det nye! Første styremøte i dag... Ser da ut som en særdeles oppegående gjeng.

Bli kjent med Høgskolen i Telemark her

Volleyball og engelsk

Skrevet 28.mar.2011 kl. 23:43 i kategorien Skole - 0 kommentarer - Del med andre

Ettersom jeg endelig er ferdig med jegerprøve-samlinger på mandager var jeg i dag på sandvolleball på Grenland Folkehøgskole med sandvolleyballgruppa til SiG. Jeg og Tord gjorde et dedikert forsøk på å head'e ballen ti ganger mellom oss. Men den gang ei, det gikk bare ikke.Jeg stakk dog av med en vinflaske etter å ha vunnet dagens konkuranse: Beste lagspiller!

I tillegg har 1 av de 180 studiepoengene på bacheloren min blitt avgjort i dag. Vi hadde nemlig en underveisvurdering i Teknisk Engelsk i dag. Gikk greit, det. Min gamle prosjektgruppe, F1-27-10, beviste nok en gang at vi duger for noe :)

Og, ja, det er sandvolley inne. Det er faktisk også oppvarmet sand...

hitkrilor

Gaustatoppen

Skrevet 26.mar.2011 kl. 19:41 i kategorien Blogg - 0 kommentarer - Del med andreI dag har jeg vært på Gaustatoppen! Jeg har fulgt med på værmeldingen hele uken, og det har hele tiden vært meldt fantastisk toppturvær: lite vind og mye sol.

Yr.no innfridde til de grader. Jeg og ei venninne fra Harstad (som for anledningen kom bussende fra Oslo) kjørte opp til Rjukan i går. Vi fant oss en teltplass, bålet litt og ventet på dagen i dag. Når vi våknet i dag morges var himmelen blå, sola stått opp og ikke et vindpust i lufta. Etter en kjapp frokost satte kursten mot Gaustatoppen.

Jeg hadde selvfølgelig ikke klart å huske trugene til turen opp (jeg var selvfølgelig tilfreds med å pakke snjofjola). Det viste seg dog ikke å by på store problemer. Med 14 kalde og tidligere mildvær var snøen hard nok til å gå på skoene hele veien opp. Vel oppe møtte vi en haug turglade mennesker. Kvikk Lunch og kaffe ble konsumert i sola med utsikt over 1/6 av Norge (!). Så kom utfordingen - turen ned.

Etter gårdagens tragiske ulykke ved Gaustatoppen var vi ganske så konservative i vårt rutevalg nedover. Som du ser på kartet under (grønn rute) endte vi opp med å kjøre ned Langefonn. Nedkjøringen var ikke særlig mye å skryte av. Hardt og isete! Men noen svinger fikk vi da satt.Nå er vi hjemme i Porsgrunn. Jeg ender med å konkludere at jeg skal tilbake. Når snøen er bedre!

Den beste dagen på lenge!

Skrevet 24.mar.2011 kl. 20:38 i kategorien Dagliglivet - 0 kommentarer - Del med andreJeg har kanskje ikke nevnt det, men min kjære sykkel ble stjelt for fire uker siden. I dag kom den tilbake! Helt utrolig: Den stod bare der, rett utenfor døra. Jeg fikk selvøflgelig foreviget stoltheten der den stod. Kan det blir bedre?

Jeg kan også nevne at Notodden-opptreden min gikk bra. Traff endel hyggelige studenter der oppe også! I går var det også Generalforsamling i SiG. Jeg har blitt IT-ansvarlig! Hurra! Første styremøte neste uke!

hitkrilor

Nyfiksa bil, igjen!

Skrevet 23.mar.2011 kl. 09:42 i kategorien Dagliglivet - 0 kommentarer - Del med andre

Jada, fiksa bilen min i går! Hva var galt sier du? Denne gangen var det eksosen. Jeg har lenge hatt løs innmat i den ene eksospotta mi. I tillegg har jeg en stund hatt frieksos fordi hermetikkboksen som holdt anlegget sammen var rustet av. Så, i går var det skruing, kapping, sveising og montering. Sykt digg å ha en tett eksos som ikke skrangler.

Benyttet også gårdagens 14 grader og sol til å grille. Fjerde grilling i år, og vi har enda ikke kommet lenger enn til mars. God statistikk.

Jeg sitter nå hjemme og driver med delvis integrasjon! Jippi! Skal avgårde til Notodden om litt. Der har de åpen skole for elever ved videregående. Jeg skal si noen ord om hvordan det er å studere i Porsgrunn. Så er det rett hjem til Generalforsamling i Studentsamfunnet i Grenland. Aktiv dag!

Ny uke, nye muligheter!

Skrevet 21.mar.2011 kl. 22:07 i kategorien Skole - 0 kommentarer - Del med andre

Ja, så sitter jeg her. Det er mandag i dag, men ikke hvilken som helst mandag. Det er mandagen da jeg tok jægerprøven! Mandagen da jeg ble sertifisert som jæger. Og, som tillegg har jeg også klippet meg. Så, nå feires det! Øl i god kombinasjon med forberedelse til midtveiseksamen i Progammering i morra. Tenkte jeg skulle vie posten min til å oppsummere Studentuka i Grenland 2011, jeg... Here goes:

TirsdagThe Real ones gjestet Kafe K. Hærlig konsert. Bra band og bra lyd!

OnsdagKjakan Sønsteby fortelte sin historie fra andre verdenskrig.


Ta Sjansen i NRK-bakken. Dessverre litt kjiipt utfall for en NRK-reporter som fikk et ublidt møte med et piano.


Barkurs!

TorsdagSkidag på Gautefall


Intimkonsert i garasjen til Sputnik.


Med etterfølgende afterski hvor Pink Slips spillte opp i et telt utenfor Elverøy.

FredagStandup på Park. Faktisk med Oppvarmer og Oppvarmer før Oppvarmer.

Lørdag


Konsert med valentourettes på Kafe K.

SøndagGratis valgfri kino på Charlie.

Er det egentlig rart at det ikke ble noe særlig skole sist uke? - Jeg gleder meg til neste år!

hitkrilor

Studenttips: Doble bankkontoen din!

Skrevet 19.mar.2011 kl. 10:25 i kategorien Studenttips - 1 kommentar - Del med andre

Ok, endelig er det offesielt: Slutt for 50-øringen! - melder Aftenposten. Fra 1. mai 2012 er ikke lenger 50-øringen gangbar mynt, men kan veksles inn fram til 2022. Her er smutthullet i den nye loven:

"Ørebeløp som ender på 1-49 øre rundes ned til nærmeste kronebeløp, mens ørebeløp som ender på 50-99 øre rundes opp til nærmeste kronebeløp."

Så, det eneste man trenger å gjøre nå er å veksle inn alle pengene sine i 50-øringer før mai 2012, for så å veksle inn en og en mynt. Hver femtiøring blir da 1 krone. Sykt! Nå skal ikke jeg debattere den praktiske gjennomføringen av denne pengefordoblingsmetoden, men fordobling blir det uansett.

Heftig skidag!

Skrevet 18.mar.2011 kl. 19:18 i kategorien Skole - 0 kommentarer - Del med andre

Dagen starta klokka 8. Oppmøte ved skolen for buss til Gautefall. Etter en knall dag i bakken men konkurranser, grilling og kos satte vi oss på bussen hjem rundt klokka 4. SURPRISE! Vi stopper innom SPUTNIK på veien. En levende legende spillte opp til konsert i garasjen sin. Herlig.

Vel tilbake var det rett på Elverøy hvor det, i anledning vannskade på huset, var satt opp et SVÆRT telt ute. Pink Slips spilte opp med coverlåter, og det ble "hæla i taket"! Takk UKA, før et sykt bra kveld!

I dag er det standup på Park. Komkom alle sammen!

hitkrilor

Stakkars NRK-dama

Skrevet 16.mar.2011 kl. 22:25 i kategorien Dagliglivet - 1 kommentar - Del med andre

Som nevnt tidligere i dag var det et bidrag som ikke gikk helt som det skulle. Her er videoen av det som skjedde!
Som du ser er det i ferd med å gå galt. En annen vinkel ser du her.

Ellers så var Gunnar "Kjakan" Sønsteby og holdt foredrag på skolen i dag.

"Sønsteby er Norges høyest dekorerte borger, og er den eneste som har mottatt Krigskorset med tre sverd"

Kult å høre ham snakke om det som skjedde under krigen. Bra booking av UKA11 vil jeg si :)

16.mar.2011

Skrevet 16.mar.2011 kl. 18:00 i kategorien Dagliglivet - 3 kommentarer - Del med andreJa, da var Ta Sjansen over. Trykker du på bildet kan du se videoen av oss ned bakken! Fremragende innsats om jeg må si det selv.

Det holdt dessverre ikke til seier. Et firkløver på et Piano to med seg hovedpremien (etter et nokså fatalt forsøk, hvor de kjørte ned ei kameradame). I løpet av showet var det både stripping, musikk, grilling, nakenhet og en fantastisk kommentator. Ingen tvil om at jeg skal delta til neste år :)

hitkrilor

Ta Sjansen-bygging!

Skrevet 14.mar.2011 kl. 19:53 i kategorien Skole - 0 kommentarer - Del med andre

Ja, i dag har vi virkelig fått satt sammen fartøyet vårt:Til ære for Porsgrunds Porselænsfabrik har vi mekket sammet en dass! Kult, ey? Skal fullføre den i morgen. Må bare la malingen tørke først:I mangel på en skikkelig malingsrulle tok vi i bruk et gammelt sykkelstyre. Funket som bare det. Gleder meg til vi blir ferdige, jeg. Det blir kult å se hvordan det blir til slutt.. Fortsettelse følger :)

hitkrilor

Studenttips: Radioresepsjonen-podcast!

Skrevet 13.mar.2011 kl. 22:44 i kategorien Studenttips - 0 kommentarer - Del med andre

Ok, du fikk ikke med deg Radioresepsjonen fordi du satt i forelesning. Fortvil ikke: Podcasten finner du her! Det er jo forresten fantastisk at trekløveret er tilbake...

Ellers har det vær ei rolig helg. Har vært på familibesøk i Oslo en tur. Var hos tanta og onkelen min. Mamma var også der. Koselig helg! Mye spising. Tante ble 66 og jeg fikk delta i å lage en, om jeg må si det selv, fantastisk bra bløtkake.

I morra skal jeg i møte med skolen angående Start som vi ønsker å starte lokalgruppe av. Arbeidet har blitt litt neglisjert. Kanskje vi klarer å komme skikkelig igang nå! I tillegg skal Ta Sjansen-fartøyet ferdigstilles i morra. Gleder meg til å se hvordan det blir... Kanskje jeg skal legge ut bilde i morra?

UKA 11 nærmer seg!

Skrevet 12.mar.2011 kl. 17:18 i kategorien Blogg - 0 kommentarer - Del med andreNå nærmer det seg. Neste uke flyttes fokuset fra skole til moro:

"Uka en kulturell, morsom, sosial og innholdsrik studentuke som er til for at DU skal få et lite avbrekk i den noe ellers så stressende og ?kjedelige? hverdagen i Porsgrunn. Den går under navnet Uka og vil finne sted 14-19 mars 2011."

Jeg gleder meg!  Spesielt til torsdag når det blir skidag med etterfølgende afterski og konsert. Også onsdag, selvfølgelig, når det blir ta sjansen i NRK-bakken! Storveis!

Sjekk ut Uka her.

Onsdag og UKAoppladning!

Skrevet 09.mar.2011 kl. 23:22 i kategorien Skole - 0 kommentarer - Del med andre

Onsdag i dag! Whoho!

Uansett: Takk, Simen, for gjesteinnlegget i går. Awsome! (Og for dere som ikke vet hvem det er er han andre halvdel av Team Spy, til venstre på bildet under). En ting er sikker: Jeg skulle helt klart vært med til Oslo i helga.Ellers har jeg begynt oppkjøring til UKA. Onsdag neste uke er det Ta Sjansen i NRK-bakken. I dag har startet på byggingen av fartøy! Tror nok det blir helt episk :) Jeg kommer ikke til å avsløre hva jeg bygger enda. Det kommer nok neste Onsdag. I mellomtiden kan du sjekke ut en video fra forrige års Ta Sjansen...

hitkrilor

Gjesteinnlegg: Ski-VM i Holmenkollen!

Skrevet 08.mar.2011 kl. 22:24 i kategorien Skole - 2 kommentarer - Del med andre

Friluftsgruppa fra HiT-Porsgrunn kom seg omsider opp til Frognersetern i Oslo fredag kveld. Langs løypene var det allerede godt trøkk med mennesker, og med tussmørke, dårlige løypekart og litt slitne og tunktpakkede friluftsmennesker tok det en stund å finne en egnet plass for å slå leir.

Dette løste seg da undertegnede løftet av røret for å ringe en gjeng som var der fra før, de var ca. 30 meter unna der vi stod, og hadde slått opp en pressennign til oss med plass til alle!!Kvelden gikk sin gang med sang og samtaler, øl, kaffebaileys, whisky og mye annet som varmer. Naturlig nok noe tynt med detaljer fra denne kvelden.

Lørdag morgen, og det begynte å fylle seg fort opp rundt løypene med dagsreisende som kom for å se tremila. Strålende sol og topp stemning med norske flagg. Nasjonalfølelsen var til å ta og føle på. Oppvarmingen til løpet ble å heie på alt som bevegde seg i løypene, fra løypemannskap til preppemaskiner.

Det å se Therese Johaug komme over toppen mutters aleine siste runde var fantastisk! Stormende jubel, klingende bjeller og siklende mannfolk. Skulle det blitt bedre måtte hun gått naken..

Utover dagen gikk noen av oss ned til kollen for å se litt hopp.Noen snek seg inn på gamle gratishaugen, og andre betalte for tribuneplasser. Og været holdt seg hele dagen!

Kvelden nærmet seg, og bålene ble atter en gang tent. De som hadde mere likvider igjen tok fram dette men det endte opp med en forholdsvis rolig og tidlig kveld for oss... Men de vi bodde sammen med deriomot holdt det gående hele natta og vel så det! Topp stemning i leiren ihvertfall.

Da vi våknet var det fortsatt stemning i leiren, og det begynte atter en gang å fylle seg opp i løypene før femmila. Oppvarming skjedde som dagen før, og løpet var fort igang. Hver gang Petter og gjengen passerte var alt som det skulle, Petter hvilte seg bak Hellner og Gjerdalen hang på i feltet. Etter siste passeringen til feltet samlet alle seg rundt radioene for å høre at Petter spurtet inn til Gull. Atter en gang topp stemning med "Seiern er vår" og "We are the Champions".

Leiren ble pakket og vi begynte å bevege oss mot sentrum for å så komme oss på bussen til Porsgrunn. Noe som tok overmåte lang tid, men etter en fantastisk helg i betraktning var alt værdt det.

-Simen Wright

hitkrilor

Bad Taste, som lovet!

Skrevet 07.mar.2011 kl. 15:32 i kategorien Skole - 0 kommentarer - Del med andre

Som lovet:Sexy, ey? Jeg liker den rosa jakken min!

Det må vel også sies at bart ikke er bad taste. Meeeen falske barter derimot...

hitkrilor

Helg, del 2:

Skrevet 06.mar.2011 kl. 22:21 i kategorien Dagliglivet - 2 kommentarer - Del med andre

Hvor var du da Brå brakk staven? Utdatert! Spørsmålet er: Hvor var du da Northug kronet et fantastisk VM i Holmenkollen med seier på femmila?

Mitt svar:

Jeg stod på en avkjørsel på Ytre Valebø med NRK P1's kommentatorer ljomende på bilhøytalerene.

Etter en nokså aktiv fredag og lørdag har jeg i dag vært på roadtrip med pappa. Vi kjørte innover i Telemark til Bø og Notodden. Selvfølgelig fikk vi med oss hele femmila på radioen. Herlig! Avsluttet roadtripen på Rio Pizzeria her i Porsgrunn (som forøvrig serverer Porsgrunns beste pizza). Det mest fantastiske er at helga enda ikke er over. Frimandag i morra! Nais!

Helg, del 1:

Skrevet 05.mar.2011 kl. 21:42 i kategorien Dagliglivet - 2 kommentarer - Del med andre

Fredag: Skole, snowboarding i terrengparken på Skien Fritidspark, bakt-potet aften hos Lars

Lørdag: Klatring, besøk av pappa, båltur og supermiddag på hybelen.

Søndag: Hvem vet, svaret kommer i morra! Skal iallefall henge med pappa!


Fra min kongespot på åsen rett bak studenthybelen! Bålkaffe <3

Eller kan jeg melde om at bad-taste-kroa var episk. Bilder kommer. Gjengen med Friluftsgruppa i Holmenkollen melder også om en fantakstisk dag. Kanskje jeg kan få litt bilder derfra også?

Bad Taste på Park!

Skrevet 03.mar.2011 kl. 14:18 i kategorien Skole - 0 kommentarer - Del med andre

Ja, nå er det klart for utkledningsstudentkro igjen! Denne gangen er temaet "Bad Taste". Regner med at det vil bli som det alltid blir: En slags 80-talls homo-kro.

Jeg gjorde et lite forsøk på å finne inspirasjon på google her i stad:


Som sagt: 80-talls homokro!

Uansett blir det nok en konge kveld. Sjekk bilder fra tidligere utkledningsfester på kroa: Sig Galleri

hitkrilor

VM og kafé!

Skrevet 01.mar.2011 kl. 23:54 i kategorien Dagliglivet - 2 kommentarer - Del med andre

VM-feberen har truffet Porsgrunn.


Ja, vi har to prosjektorer som viser VM i auditoriet.

Friluftsgruppa drar til Oslo på fredag for å være med på festen i helga. Jeg hadde i grunnen tenkt å være med, men det blir nok ikke til det. Litt teit i og med at jeg egentlig skulle være med å organisere opplegget. Værmeldingen er også kjempebra. Blir nok en kjempetur.

Jobbet på kafeen i dag, og det var min tur til å bake kake. Jeg mekka sammen Kvæfjordkake (verdens beste) i går. Den bli litt seig, men sykt digg! Kom på kafeen neste tirsdag! Og kom på Bad Taste-kro på torsdag! Gjør det!

hitkrilor

Flere innlegg

Arkivet

April 2011
Mars 2011
Februar 2011
Januar 2011
Desember 2010
November 2010
Oktober 2010

Kategorier

Blogg
Dagliglivet
Dypet
Film
Juletremysteriet
Skole
Sniksjølpromotering
Studenttips

OM MEG

Bilde av meg Navn:
Hjemsted:
Alder:

LINKER

Mailinn Mathiesen Nguyen || Irene Bjørke || Marius Thomassen || Randa Hamadi || Silvio Malevez || Veronica Staalen
hits