november 2010

OM MEG

Litt til gratis musikk!

Skrevet 30.nov.2010 kl. 18:50 i kategorien Studenttips - 0 kommentarer - Del med andre

Studentips igjen: Sjekk ut jaydiohead! Ja, det er skrevet riktig. Det er nemlig et album med mashups av raidiohead og jay-z. Fengende!

Nå er jeg på vei til kafeen på elverøy. Der blir det bursdagsfeiring med kaffe og kaker!

Og, forresten, har begynt å pakke til Geilo! YEAH!

Forberedelser!

Skrevet 29.nov.2010 kl. 21:28 i kategorien Sniksjølpromotering - 0 kommentarer - Del med andre

Nå har tiden kommet for forberedelser. Det er snart eksamen, snart tur til Geilo (YEAH), snart snakkis under åpen skole og snart juleferie! Er det bare jeg som ikke fikk med meg at det var første søndag i advent i går?

Akkurat nå sitter jeg å forbereder meg til det nest siste punktet: Snakkis under åpen skole. I morgen skal hele førsteklasse ved Porsgrunn vgs besøke høgskolen. I den anledning har jeg fått tilbud om å snakke litt om hvorfor jeg er student her og hvordan det er å være student. Jeg takket selvfølgelig ja til tilbudet, som er spesielt godt egnet til sniksjølpromotering. Blir kult! Her er et av bildene jeg planlegger å vise:Bildet er tatt en fredag da jeg egentlig hadde forelesning. Jeg tenkte at jeg skulle bruke det til å poengtere at man har stor frihet som student. Med til historien hører det selvfølgelig til at jeg måtte ta igjen det tapte i helga i stedet for.

Så, juleforberedelser: Jeg kar fiksa meg sjokoladekalender (ni kroner på rema) og kjøpt to julegaver (totalpris 67 kr). Må vel prøve å få gjort litt mer for å få julesteming..  Jo, jeg har også spist pepperkaker! For deg som vil ha noen gode julegaveideer som gir god samvittighet, sjekk blogginnlegget til en av de andre HiT-bloggerne, Randa.

... back to work!

Enda mer læring! "The talk"

Skrevet 28.nov.2010 kl. 19:59 i kategorien Dypet - 0 kommentarer - Del med andre

Starter dagens innlegg med denne videoen om "The talk", sexpraten foreldre har med sine barn:

Fantastisk gøy, og lærerikt!

Så, en liten oppdatering siden sist. Quizen gikk strålende. Andreplass, heder og ære! Helgen har gått med på å gjøre skolearbeid. Onsdagen drar jeg til Geilo, så på grunn av det må jeg få gjort unna en del skolearbeid. Første eksamen tirsdag i neste uke. HOLYCRAP!

Og, forresten, jeg har enda ikke kommet på et godt nok ord for "binge drinking", selv om flatfylla kanskje er mer dekkende enn fylla. Flatfyll er tross alt fyll med intensjon om å "ta'b helt ut".

Utvida ordforråd!

Skrevet 25.nov.2010 kl. 20:02 i kategorien Dypet - 0 kommentarer - Del med andre

Inspirert av

land.blogg.no/1290615780_hmm.html">Irene Bjørkes innlegg i går som omhandlet et nokså avansert fremmedord, nemlig Onomatopoetikum (les bloggen hennes for å finne ut hva det betyr), ble jeg inspirert til å skrive om et begrep jeg har lært meg i dag .

Begrepet er engelsk og inneholder to ord: "binge drinking". Wikipedia definerer begrepet som "...the modern definition of drinking alcoholic beverages with the primary intention of becoming intoxicated by heavy consumption of alcohol over a short period of time."

Det som er litt interessant er at vi her i Norge ikke har noe godt ord for denne aktiviteten (jeg kommer iallefall ikke på noe). Vi har ikke et eget begrep som beskriver akkurat det samme. Selv om "fylla" er nokså dekkende, er det ikke helt det samme. Man kan jo tross alt "ramle på fylla", som igjen betyr at det ikke er intensjonen. "Fylla" er bare en tilstand... Kan grunnen til at vi ikke har et eget begrep for det rett og slett være fordi "drikking" rett og slett betyr det samme som "binge drinking"? Det er hvertfall slik at man må spesifisere det om man skal drikke uten å blir apefull... hmm..

til ettertanke...

Taco-onsdag! Quiz-torsdag!

Tweet

Skrevet 25.nov.2010 kl. 18:59 i kategorien Dagliglivet - 0 kommentarer - Del med andre

Hver dag er en fest! I går var det taco-kveld på Arena med etterfølgenede klatring i Fritidsparken. I dag er det quiz på Elverøy. Dagene går utrolig fort for tia. Gjelder bare å henge med i svingene!

Okei, tacoen i går: 20 kr, spis så mye du vil! Utrolig? Kanskje.. Det har iallefall vært en realitet for meg annenhver onsdag siden jeg startet på skolen i høst. Det er menigheten Arena som byr opp til studentfóring hver fjortende dag. De stiller ingen krav til livssyn for spise tacoen deres. For meg som ikke tror på noe som helst er det veldig greit. Også inkluderer dem kaffe og kjeks i tjuekroningen også. UTROLIG!

Nå skal jeg snart av gårde og prøve meg på quizen.. Håper at i dag er dagen. Vant quizen for et par månder siden. Men æren for det skal jeg ikke ha. Det skal dermed mine lagkamerater og deres smart-telefoner. Seieren smakte dog ikke godt. Dermed er det strict ingen juksing fra min side fra nå av.

Avslutter med å legge ved et bilde fra tidligere i år. Næremere bestemt buss-rebusløpet i september. Kan du finne Willy?
Kafétid!

Tweet

Skrevet 23.nov.2010 kl. 18:50 i kategorien Studenttips - 1 kommentar - Del med andre

En vel bevart hemmelighet ved HiT Porsgrunn er tirsdagskaféen på Elverøy. Personlig er tirsdagkaféen et velkjent fenomen. Det er dog flere uker siden jeg var der sist. Tror skolen har skylda. MEN, i dag skal jeg tilbake. Jeg er lovet at det serveres gulrotkake i dag. WHOHO!

Så, en appell: ALLE I PORSGRUNN, KOM PÅ TIRSDAGSKAFEEN! KLOKKA HALV 7 HVER TIRSDAG PÅ ELVERØY. KOM KOM KOM KOM.

Kaffe 5.- , Kake 5.- Kort og brettspill med gode venner: Ubetalelig!

Forresten: Jeg jobber på tirsdagskafeen hver femte uke..

Kulda kommer!

Tweet

Skrevet 22.nov.2010 kl. 16:28 i kategorien Dagliglivet - 0 kommentarer - Del med andre

Nå blir det kaldt. HAMSTRE VED, sier Dagbladet. Da er det digg at jeg har inkludert strøm i husleia på hybelen min. La kulda komme. Jeg har nemlig en ekstra tjukk ullgenser også...

Sitter på skolen nå. Tar igjen matte fra forrige uke. Godt å komme ajour når det blir nytt tema i matten i morra. I kveld blir det klatring i Fritidsparken! YEAH!

Forresten, Kulda, ta med litt snø når du først kommer :)

Lekedag i snøen!

Tweet

Skrevet 21.nov.2010 kl. 19:02 i kategorien Dagliglivet - 0 kommentarer - Del med andreDa ble det snø i dag gitt. Startet dagen klokka 10, og rettet nesen innover i Telemark. Mot Bø, mot snø, mot Liftjell... Mot evigheten - og forbi!

Hadde en kanondag nederst i trekket oppe på Lifjell. I dag ble det sesongens første:

Slettes ingen dårlig dag. Sjekk ut bildene fra dagen på hjemmesida mi.

EU-godkjenning: CHECK!

Tweet

Skrevet 20.nov.2010 kl. 17:22 i kategorien Dagliglivet - 0 kommentarer - Del med andre

Jadda, bilen min er EU-godkjent. Bra, HÆ? Etter mye slit i høst for å få bilen i "sikker tilstad" fikk jeg endelig godkjent den på torsdag.. Joda, den er krasjet på ene siden.. Jada, jeg har tre forskjellige typer vinterdekk på den.. Jada, den har løs innmat i potta som fører til rare lyder.. Det er det som er sjarmen med bilen min:Uansett skal det feires i morra. Da blir det roadtrip: Quest 4 snw! Snø i morgen! Brett! Snøengla! Lover bilder!

Studenttips: Gratis musikk - Girl Talk

Tweet

Skrevet 19.nov.2010 kl. 22:32 i kategorien Studenttips - 0 kommentarer - Del med andre

Dagens studenttips:Sjekk ut Girl Talk-albumet All Day - Gratis , free, franco! Og lovlig faktisk! Mashup til folket!

"All Day is intended to be listened to as a whole.
It is broken up into individual tracks only for easier navigation."

Takk til : Uncrate

Sniksjølpromotering!

Tweet

Skrevet 18.nov.2010 kl. 21:43 i kategorien Sniksjølpromotering - 0 kommentarer - Del med andre

Sjekk ut videoen fra photosessiondagen med Heltene Fra Telemark..

Heltene Fra Telemark 2011 - Promovideo

Promovideo u say? Joda, undertegnede er med i markedskampanjen til Høgskolen i Telemark. Det er i den forbindelse jeg har opprettet denne bloggen. Kult, 'ey? Må selvfølgelig også legge ved et bilde fra fotodagen: SæriøøøsLOOK!

Sjekk ut de andre boggerne i linkene nederst på siden!!

Prosjektrapportinnlevering, CHECK!

Tweet

Skrevet 17.nov.2010 kl. 23:06 i kategorien Skole - 0 kommentarer - Del med andre

Vi er ferdig! Sjekk ut nettsia og rapporten jeg har jobbet med i høst. Vi er seks stykker som startet arbeidet i august, og nå er den ferdig, finito! Det har kostet sitt, men vi sitter igjen med en rapport vi er veldig fornøyd med. Temaet rapporten omhandler er "temperaturstyring i privatboliger". Vi har undersøkt hvilke typer systemer som finnes, kostnader og reduksjon i strømregning og utslipp. Nysgjerrig? LES DEN DA VEL!

Hadde litt tid til å klatre i dag.. JEEEI klatre... inne.. selvfølgelig ikke like bra som å klatre ute, men det duger utrolig bra. Her er et bilde fra Rjukan tidligere i år. Var på tur med friluftsgruppa ei helg :)


JA, det er meg der oppe...

Nå er det natt. Øving til prøve i HELE morgen i gjen. XOXO

klatring skole prosjekt rapport innlevering

Skoledag på søndag!

Tweet

Skrevet 14.nov.2010 kl. 23:43 i kategorien Dagliglivet - 0 kommentarer - Del med andre

I et forsløk på å få ferdigstillt prosjektrapporten vi har jobbet med på skolen siden august har gruppa mi sittet på skolen i hele dag. Og gjett om vi har fått gjort mye! Nå blir det bare å sette seg tilbake å ta livet helt med ro...Kanskje også ringe hjem og gratulere med farsdagen.

Krabbeklo.. i Strömstad?

Tweet

Skrevet 14.nov.2010 kl. 01:09 i kategorien Dagliglivet - 0 kommentarer - Del med andre

Selv om snøen laver ned i store deler av Telemark har den hvite herligheten glimtet med sitt fravær i Porsgrunn. Jeg må innrømme at jeg er klar for vinter og snø. Men man kan vel ikke bare sitte å vente på den, kan man?

Derfor dro jeg og tre medstudenter fra klassen til Harryland i dag. Porsgrunn -> Sandefjord -> Strömstad -> Moss -> Horten -> Porsgrunn. Mål: Billig mat og drikke. Resultat: Ei god kvote alkohol, masse bacon og mye appelsinkrokansjokolade. Selv om alle tre er skikkelig gode kandidater til å være dagens innkjøp, er det en annen ting som tar toppen av kaka. Nemlig denne:Så, nå sitter jeg her og spiser, skriver og drikker svensk cider. Slettes ingen dårlig kombinasjon. Skal begi meg ut på appelsinkrokansjokoladen etterpå. Hvorfor har de stoppet å selge den her i Norge? Det er da INGEN grunn for det? Dumme Freia. I morra blir det skole og sluttspurt på prosjektrapporten. Skal bli SYKT godt å bli ferdig :) Og, forresten: VI GLEDER OSS:

Grusomme meg!

Tweet

Skrevet 13.nov.2010 kl. 01:21 i kategorien Film - 0 kommentarer - Del med andre

Ja, æ innrømme det; Æ har tatt helg! Feira at matteprøven va over på torsdag. Det resulterte i en litt treig start på dagen i dag. Men såpass må man vel tåle.

Som dåkker ser så e bloggen oppfreska litt. Æ trur det blir sånn passeli bra det her.. Innvendinge? Må bære prøve å få på plass alle funksjona, så sir æ mæ førnøyd.Så grusomme meg i dag. Bra avsluting på uka. Likte tullingan på bildet. De kan lett sidestilles med ekornet i Istid... Definitivt værdt halvanna time. SE DEN!

Flere innlegg

Arkivet

Januar 2011
Desember 2010
November 2010
Oktober 2010

Kategorier

Blogg
Dagliglivet
Dypet
Film
Juletremysteriet
Skole
Sniksjølpromotering
Studenttips

OM MEG

Bilde av meg Navn:
Hjemsted:
Alder:

LINKER

Mailinn Mathiesen Nguyen || Irene Bjørke || Marius Thomassen || Randa Hamadi || Silvio Malevez || Veronica Staalen
hits